Про проходження курсів підвищення кваліфікації 30.01 – 17.02 2017 р.

/Files/images/IMG_1513.JPGЗгідно плану роботи КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» в період з 30 січня по 17лютого 2017 року проходили курси підвищення кваліфікації вчителів хімії, біології, екології, природознавства з проблеми «Реалізація міжпредметних зв’язків при викладанні природничих дисциплін».

Навчально-тематичний план виконано в повному обсязі. Всього вичитано 108 год, з них лекційних 48 год., практичних 74 год.

Реєстрація та анкетування слухачів проходили в режимі онлайн. У роботі курсів взяли участь 26 учителів, з них 4 навчались за індивідуальним планом. Зареєструвались в онлайні 26.

Опрацювавши запити слухачів, був складений навчально-тематичний план з урахуванням побажань. Пропозиції щодо роботи в google – сервісах були враховані. Голодюк Л.С. розкрила поняття упорядкування інформаційно-навчального середовища, акцентувала увагу на значимість володіння вчителями сучасними інноваційними технологіями навчання. Скрипка Г.В. ознайомила слухачів з хмарними технологіями.

Відповідно до ПОЛОЖЕННЯ про оцінювання якості підвищення кваліфікації педагогічних працівників у комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» проведено вхідне комплексне діагностування. За рахунок якого визначино рівень компетентностей, якими вже володіють здобувачі освіти, з метою визначення ступеня їх готовності до сприйняття нових курсів.

Розглянуті теми які викликають труднощі під час викладання хімії, біології: «Сучасний урок біології», «Кінетика та енергетика хімічних процесів», «Техніка і методика проведення хімічного експерименту. Вимоги до його проведення».Враховуючи запити слухачів на практичних заняттях Ціперко Т.В., Богданова О.П., Хлань Л.М.. познайомили зі змістом шкільних програм та підручників.

Педагогічна практика слухачів проведена на базі Кіровоградської гімназії нових технологій навчання Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, де працює вчитель хімії Баланенко В.В. – лауреат обласного конкурсу «Учитель року – 2015» в номінації «Хімія». Вікторія Віталіївна представила свій досвід роботи, провела майстер клас. Були відвідані уроки хімії, біології, природознавства.

Під час конференції з обміну досвідом найбільш презентабельними були виступи Кононенко І.О., Молошнік А.В., Іваненко С.С.

По закінченню курсів здобувачі освіти виконали індивідуальні залікові роботи щодо розробки конспектів та ІКТ супроводу до практичних робіт з хімії за новою програмою «Хімія 7-9 клас».

В передостанній день навчання проведено залік. Аналіз якого показав, що 76,9% здобувачів освіти мають перспективний рівень професіоналізму, 23,1 % оптимальний. В цілому як показав аналіз вихідного діагностування курси підвищення кваліфікації вчителів хімії, біології, екології, природознавства відбулися на високому науково-методичному рівні.

Кiлькiсть переглядiв: 489

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.