Конкурс "Вчитель року" в номінації "Біологія"

25-26 січня 2017 року відбувся відбірковий етап II (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Біологія».

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» – це змагання кращих учителів України. Конкурс надає вчителеві можливість зрозуміти, усвідомити свою роль в житті суспільства і в житті своїх учнів, систематизувати все надбане в щоденній копіткій праці, зробити крок на шляху до педагогічної зрілості.

Кожен педагог прагне професійного зростання, підвищення професійної самооцінки, тому конкурс педагогічної майстерності став можливістю для вчителів біології Кіровоградської області заявити про себе як про творчу особистість, компетентного фахівця, людину, яка іде в ногу з часом і відкрита для всього нового.

У відбірковому етапі II (обласного) туру конкурсу взяли участь 16 переможців районних (міських) турів конкурсу.

Свідченням високого професійного рівня конкурсантів став їхній якісний склад. Серед учасників відбіркового туру конкурсу – 11 вчителів вищої кваліфікаційної категорії, з них 3 – старші вчителі, 3 – мають звання вчитель методист, 4 – вчителі першої кваліфікаційної категорії, 1 – вчитель другої кваліфікаційної категорії.

Педагогічний стаж учасників понад 30 років мають 12,5% учасників (2), від 20 до30 років – 25% (4), від 10 до 20 років - 56,3% (9), до 10 років - 6% (1).

Конкурсна програма складалася із трьох конкурсних випробувань:

І - «Тестування з фахової майстерності», у якому перевірялися знання конкурсантів з фаху, методики викладання предмета, психології та педагогіки;

ІІ - «Практичної роботи», де конкурсанти показали свої уміння виконувати практичні та лабораторні роботи з шкільного курсу біології;

ІІІ - «Майстер-класу», яке проходило у формі міні-тренінгу «учитель – учителю», і дозволило учасникам продемонструвати свої методичні знахідки та напрацювання, які вони використовують на уроках у роботі з дітьми.

Під час конкурсу учасники показали високу педагогічну ерудицію, глибокі знання з предмету, досконалу методику проведення сучасного уроку з використанням інтерактивних технологій, глибоке розуміння навчальних, загальнопедагогічних, розвиваючих цілей навчальної програми з предмета. Педагоги - дійсно майстри своєї справи. Кожен учасник був неповторним.

Члени журі були приємно вражені талантом педагогів, але кожне випробування передбачає переможців. Не винятком став і цей етап конкурсу. За результатами конкурсних випробувань у фінал II (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017» у номінації «Біологія» вийшли:

- Горпинко Олена Олександрівна, учитель біології Олександрійського навчально-виховного комплексу (ЗНЗ І-ІІ ступенів № 17 – ліцей) Олександрійської міської ради Кіровоградської області;

- Єрушева Світлана Олександрівна, учитель географії, біології та природознавства комунального закладу «Петрівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Петрівської районної ради Кіровоградської області;

- Колеснік Тетяна Іванівна, учитель біології навчально-виховного комплексу «Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5» Кіровоградської області;

- Сакалош Людмила Василівна, учитель біології комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Бобринецької міської ради Кіровоградської області;

- Хоменко Вікторія Олексіївна, учитель хімії та біології комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області імені Олени Журливої».

На завершення хочеться акцентувати увагу, що сьогодення вимагає від кожного з нас творчого підходу до своєї справи, тому актуальними залишаються слова К.Д.Ушинського про те, що вічно винаходити й удосконалюватися – ось єдиний курс учительського життя. Хочеться побажати учасникам та фіналістам конкурсу не зупинятися у пошуках, творити себе, бути щасливими і дарувати щастя іншим. Тільки так можна відчути задоволення від своєї праці і побачити вогники цікавості в очах учнів.

Фото звіт

Кiлькiсть переглядiв: 336

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.