Курси вчителів географії

У період з 19 по 30 травня 2014 року відбулися курси підвищення кваліфікації вчителів географії та природознавства з проблеми: «Використання інформаційно-комунікаційних технологій навчання на уроках географії та природознавства».

Навчально-тематичний план, реалізований у ході курсів, включав соціально-гуманітарний, професійний та діагностико-аналітичний модулі.

Відповідно до проблеми курсів викладачами кафедри теорії та методики середньої освіти для слухачів був проведений спецкурс «Основи Інтернет». Навчально-тематичним планом курсів підвищення кваліфікації було передбачено проведення педагогічної практики на базі комунального закладу «Петрівський навчально-виховний комплекс "загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія" Петрівської районної ради, під час якої слухачі курсів відвідали уроки з географії та природознавства, подивилися майстер-клас вчителів географії, лауреатів обласного конкурсу «Вчитель року -2014» в номінації «Географія» Ваніної Н.І., Романової М.М. Засідання круглого столу було також приурочено проблемі курсів, а саме «Застосування стратегій критичного мислення на уроках географії. ІКТ супровід уроків, застосування і створення ЕНМК (електронних навчально – методичних комплексів)» під час якого вчителя презентували свій досвід роботи.

Наприкінці курсів підвищення кваліфікації відбувся захист випускних робіт, який включав презентацію власного сайту з аналізом вміщених у них матеріалів:

- опис власного досвіду;

- план-конспект уроку з курсу «Географія» 6 клас (за новою програмою);

- план – конспект уроку з курсу «Природознавство» 6 клас (за новою програмою);

- план – конспект до першого уроку.

Для слухачів курсів підвищення кваліфікації було організовано:

екскурсію містом Кіровограда «Особливості архітектурного стилю старого міста Єлисаветград»;

туристсько-краєзнавчий маршрут «Край, де панує козацький дух і дивна благодать» (Петрівський район).

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.