Педагогічна практика КПК вчителів математики на базі Созонівського НВК

В рамках курсів підвищення кваліфікації вчителів математики при комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»25 жовтня 2018 року на базі Созонівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» проходила педагогічна практикадля здобувачів освіти.

У роботі семінару взяли участь:

- Любов Афанасіївна Ткаченко, методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін комунального закладу «КОІППО імені Василя Сухомлинського»;

- Олена Василівна Індик, методист відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської районної державної адміністрації;

-Людмила ІванівнаЗолотоверх, директор Созонівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

Програма занятьспланована у трьох модулях: презентаційний, науково-методичний та практичний.

Людмила ІванівнаЗолотоверхознайомила учасників із роботою закладу та здобутками шкільної математичної освіти.

На виконання програми науково-методичного модуля освітянам запропоновано змістовні доповіді, з якими виступили Наталя Гришина та Валентина Криволапова. Доповідачі презентували роботу шкільного методичного об'єднання вчителів природничо-математичного циклу та зупинилися на питаннях використання інноваційних освітніх он-лайн інструментів для підвищення ефективності уроку математики.

Практична частинасемінару представлена переглядами уроківвчителів математики закладу:

- «Паралельність площин» (10 клас, вчитель Н.О.Гришина);

- «Додавання і віднімання дробів з різними знаменниками» (6 клас, вчитель В.Д.Криволапова).

Уроки відзначалисянасиченістю форм роботи, практичною спрямованістю та підібранимцікавимметодичним іпізнавальнимматеріалом. Обговорюючи відвідані уроки, вчителі-предметники дали їм високу оцінку та висловили свої позитивні враження.

На належномунауково - методичномурівні представлено досвід з питань реалізації STEM-освіти шляхом впровадження інтегрованого, міжпредметного та проектного підходу до навчання. Схвальні відгуки отримали учнівські проекти«Екологічна безпека та сталий розвиток», «Вимірювання площі: від давнини до сьогодення», «Папір: необхідність чи дивацтво?».

Підсумком семінару став перегляд театрально-мистецької композиції до 100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського «Він - Прометей своєї України…», підготовлена керівником драматичної студії «Ровесник»В.Іванко,учнями та вчителями школи.

Вчителі відвідали шкільний музей, де екскурсоводами були учні школи (керівник С. Щербина).

Семінар-практикум багатогранно висвітлив можливості компетентнісного підходу в освітньому процесі.

У ході обговорення здобувачі освітивисловили подяку вчителям закладу та його адміністрації ( директорЛюдмила ІванівнаЗолотоверх, заступник директора Наталя Олександрівна Гришина) за змістовні уроки, чітку організацію та гостинність.

Кiлькiсть переглядiв: 715

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.