Обласний семінар-тренінг учителів економіки

16 січня 2018 року на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» науково-методичною лабораторією природничо-математичних дисциплін був проведений обласний семінар-тренінг для вчителів економіки з проблеми «Інтерактивні освітні технології в навчальному процесі та їх роль у становленні фахівця (на прикладі бізнес-симуляцій)».

У роботі обласного семінару-тренінгу взяли участь: Богданова О.П., методист НМЛ природничо-математичних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», та Паздрій В.Я., викладач кафедри стратегії підприємствДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», кандидат економічних наук.

Основна мета заходу – сформувати та розвинути практичні навички щодо застосування інтерактивних освітніх технологій в навчальному процесі з метою формування ініціативності, підприємливості та активної особистісної позиції учнів. Налаштування старшокласників на соціальну інтеграцію, вибір професії та майбутнє працевлаштування, підвищення їх економічної грамотності, розвиток творчості, інноваційності та вміння нести відповідальність за свої рішення, визначати й долати ризики, здатності планувати і досягати своїх цілей.

В програмі семінару розглядалися такі питання:

- Інтерактивні бізнес-ігри і тренажери в навчальному процесі і формування компетенції підприємливості. Переваги для викладача і навчального закладу;

- Організаційні і методичні аспекти проведення V Всеукраїнського дистанційного бізнес-турніру «Стратегія фірми-2018»;

- Бізнес-симуляція ViAL+ – практична апробація першого вітчизняного симулятора виробничого підприємства (демо-версія, період I, ІІ).

В ході семінару було зазначено, що Всеукраїнський дистанційний бізнес-турнір «Стратегія фірми» дозволяє молодим талантам проявити себе у керівництві компанією в середовищі потужної бізнес-симуляції та здобути всеукраїнську першість на віртуальному ринку, який повністю відтворює реальне ділове середовище.

Ініціаторами проведення турніру став Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана (далі КНЕУ) і Компанія Інтелектуальних Технологій «КІНТ», на основі української розробки бізнес-симуляції «ViAL+», створеної при залученні вчених КНЕУ і НАН України. Засновником компанії є Паздрій Віталій Ярославович, викладач кафедри стратегії підприємств ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана».

Турнір є інтерактивним онлайн-змаганням з управління віртуальними компаніями в середовищі комп’ютерної програми – бізнес-симуляції ViAL+. Місією проекту є підтримка представників майбутньої економічної та бізнес-еліти України і її регіонів через розкриття їхніх ділових талантів та виховання проактивної життєвої позиції. Мета турніру – спонукання молоді до чіткого вибору професії, націлення її на ефективне навчання протягом життя, подальшу соціалізацію, самореалізацію й отримання життєвого досвіду.

Інформацію підготувала методист НМЛ природничо-математичних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» Богданова О.П.
Кiлькiсть переглядiв: 523

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.