Обласний семінар з проблеми «Біологічна освіта в сучасній українській школі»

/Files/images/IMG_20170317_121725_1_.jpg



17 березня 2017 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбувся семінар з проблеми «Біологічна освіта в сучасній українській школі» для керівників методичних об’єднань методичних служб та вчителів біології Кіровоградської області та міста Кропивницький.

Захід організований науково-методичною лабораторією природничо-математичних дисциплін, за участі Юрія Олександровича Морщавки,директора ТО «Соняшник»,та Руслана Васильовича Шаламова,заслуженого вчителя України, директора з науково-методичної роботи ТО «Соняшник», кандидата біологічних наук. ТОВ «Творче об’єднання «Соняшник», відоме освітніми інтелектуальними проектами: українознавча гра «Соняшник», природознавча гра «Геліантус», конкурсами фахової майстерності «Соняшник-учитель» та «Геліантус-учитель», також бере постійну участь в освітніх реформах, дослідженнях, проведенні методичних заходів.

Відкрив семінар заступник директора з навчально-організаційної діяльності КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» Нудний Василь Михайлович. З вітальним словом до учасників семінару звернулася, методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін, Ціперко Тетяна В'ячеславівна, та представила почесного гостя - Шаламова Руслана Васильовича.

Руслан Васильович, автор та експерт завдань ЗНО з біології, голова методичної комісії Міжнародної природознавчої гри «Геліантус», окреслив концептуальні засади «Нової української школи», познайомив учасників семінару із змінами у Держаних стандартах загальної середньої освіти, закликав педагогів до обговорення питань модернізації програм із біології для основної школи. Основоположним принципом концепції «Нова українська школа» є компетентнісно – орієнтоване навчання, навички якого вчителі набули ставши учасниками міні – практикуму з укладання компетентнісно – орієнтованих завдань. Крім того він провів аналіз змістових ліній сертифікаційних робіт ЗНО з біології, окреслив коло проблемних питань щодо успішного складання тестів школярами та вказав на шляхи їх вирішення. Цікавою була презентація сучасного підручника з біології для учнів 9 класу, які з нового 2017 – 2018 навчального року будуть навчатись за новою програмою.

У семінарі взяли участь 69 педагогів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області та міста Кропивницький. По закінченню заходу всі учасники отримали сертифікати.

Кiлькiсть переглядiв: 487

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.